Rubriky
kronika

Celooddílovka II

Již podruhé v tomto školním roce jsme vyrazily na společnou akci světlušek a skautek. Tentokrát jsme měly namířeno na faru do Stařeče u Třebíče. Cestu nám mírně zkomplikovala vlaková výluka, ale všichni jsme se v pořádku dostaly na faru, kde jsme si zahrály pár her, abychom si připomněly svoje jména.

Ráno jsme se probouzely s již známou znělkou, kterou nám vedoucí pouští celý rok, když začíná etapa. Ve společenské místnosti jsme potkaly spáče, který nám vyprávěl o svém snu. V něm se 4 tučňáci snažili opustit svůj pavilon v zoo v New Yorku.

Po snídani jsme zmiňované tučňáky potkaly a snažily jsme se jim jakkoliv pomoci. Nejprve jsme zmapovaly celou zoo, všechny výběhy, poté padl návrh sestrojit letadlo, které by nás dostalo pryč. Letadlu jsme následně sháněly palivo, také jsme si vyzkoušely sbalit batoh na cestu, a nakonec jsme se uprostřed noci snažily vyrazit. Bohužel náš plán ztroskotal, ochranka ze zoo nás odhalila. Jeden z tučňáků nám však nechal zašifrovaný vzkaz s přesnými instrukcemi, tak jsme se kolem poledne proplížily brankou na autobusovou zastávku a zcela nenápadně 😊 zmizely.